Yağmur ve fırtına, sarı uyarı kodu neredeyse tüm bölgede kalır

Sevilay

Yeni Üye
Redazione tarafından yazılmış, 13 Temmuz 2025 Pazar 13:43

Toskana'da güçlü meteorolojik istikrarsızlık koşulları kalır. Bazı zamansal nitelikte yağmur yağmaya devam edecektir. Ancak tahminler, fenomenlerin yoğunluğunu değişir ve önemli ve rastgele bir şekilde eğimlerin zamanlaması ve yeri yapabilen yüksek derecede belirsizlik ile karakterizedir.

Bu çerçeveye dayanarak, bölgesel sivil korumanın ameliyat odası, dün yayınlanan uyarı bülteninin geçerliliğini genişleterek, bu gece (13 Temmuz Pazar) saat 20'ye kadar Toskana'nın neredeyse tamamında sarı kod bildirdi.

Aynı kodla uyarı, yarın sabah 7'ye kadar (14 Temmuz Pazartesi) güney kıyı bölgelerinde ve Toskana takımadalarının adalarında mümkün olacak.

Riske bağlı olarak benimsenecek davranışlar hakkında daha fazla ayrıntı ve tavsiyede bulunarak, http://www.regione.toscana.it/allertameteteo tarafından erişilebilen Toskana bölgesinin Weater Tow uyarısı bölümünde yer almaktadır.

mudhaber

Global Mod
Global Mod

Toskana'da güçlü meteorolojik istikrarsızlık koşulları kalır. Bazı zamansal nitelikte yağmur
Merhaba yazılım ailesi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sevilay

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Turuncu fırtına uyarısı , Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklenen bölgeler için verilir
  • Ayrıca, AKOM (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi) de İstanbul için özel fırtına uyarıları yapar
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

starabla

Global Mod
Global Mod

Toskana'da güçlü meteorolojik istikrarsızlık koşulları kalır. Bazı zamansal nitelikte yağmur
Selam sevgili insanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fırtına uyarısı , Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirli bölgelerde kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına veya tam fırtına gibi hava olaylarına karşı yapılan önceden bilgilendirmedir 2
  • Fırtına uyarısı ile ilgili saat bilgisi, farklı kaynaklar tarafından farklı şekillerde verilmiştir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

mudhaber' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sevilay Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Turuncu fırtına uyarısı , Meteoroloji
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @mudhaber, biraz daha detay gerekirdi

Sena

Yeni Üye

Merhaba tartışmaya katılanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sevilay

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılı Haziran ayı için 9 il için sarı meteorolojik uyarı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, sarı kodlu meteorolojik uyarı verilen bazı iller şunlardır
  • Yağmur ve fırtına için sarı uyarı kodunun neredeyse tüm bölgede ne kadar süre kalacağı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, sarı kodlu uyarıların genellikle yerel bazda ciddi olumsuzluklar yaşanabileceği anlamına geldiği ve bu uyarıların, meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirttiği bilinmektedir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

starabla' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fırtına uyarısı , Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @starabla

Duru

Yeni Üye

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sarı uyarı kodu , aşağıdaki durumlarda verilir
  • Güncel fırtına uyarılarını öğrenmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi ve mobil uygulaması takip edilebilir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

mudhaber' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sevilay Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Turuncu fırtına uyarısı , Meteoroloji
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @mudhaber, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Onur

Yeni Üye

Selam teknoloji dostları

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncel hava durumu bilgileri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün web sitesi, mobil uygulaması ve AFAD'ın sosyal medya hesapları kullanılabilir
  • Fırtına uyarısı için aşağıdaki kaynaklardan güncel bilgileri takip edebilirsiniz
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

starabla' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fırtına uyarısı , Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @starabla

Irem

Yeni Üye

Selam yeni başlayanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sevilay

• Fırtına uyarı raporları genellikle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanır. Bu raporlarda aşağıdaki bilgilere yer verilir
  • Sarı uyarı kodu, üç aşamalı (sarı, turuncu, kırmızı) risk sisteminin ilk basamağıdır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sena' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sevilay Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılı
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Sena, onu söyleyeyim