8 Temmuz Salı öğleden sonra ve akşam için güçlü rüzgar, sarı uyarı

Sevilay

Yeni Üye
Yazan Pamela Pucci, 8 Temmuz 2025 Salı 13:58

Bölgesel sivil korumanın birleşik ameliyathanesi tarafından 8 Temmuz Salı günü 5 ile gece yarısı arasında geçerli olan güçlü rüzgar için yeni bir hava uyarısı verildi. Kritiklik bildirimi, sarı kodun, Casentino, Valdarno Superiore, Floransa bölgesi, Mugello ve Val diel, Bisenzio ve Pistoia gölgesi, Valdichiana, Lunigiana, Garfagnana, Garfagnana, Valtiberina, Valtiberina, Valtibera, Valtibera, Valtibera, Valtibera, Valtibera, Valtibera'yı etkileyecektir.

Akdeniz üzerindeki düşük baskı nedeniyle, öğleden sonra ve bugün yükseklikte yeni soğuk havanın yeni geçişinin akşamı, hava koşullarında istikrarsızlığa neden olacak, orta-kuzey alanlarına ve özellikle kabartmalara olası yeni yağışlar dağılacaktır. Ayrıca, özellikle Apennine ve diğer kuzey merkezi bölgelerdeki izole alanlara yakın, ara sıra dolu fırtınaları ve rüzgar darbeleri ile kısa dağınık fırtınalar da vardır.
Öğleden sonra ve akşam arasında Apennines'e yakın ovalarda 50-70 km/s'ye kadar ve Apennines'de 80-100 km/s'ye kadar gusts var.
Takımadalarda, Livornese sahilinde, Pisana, Lucchese ve alt Gosseto bölgesinde çok kaba deniz.
Yarından itibaren baskı artıyor.

Riske bağlı olarak benimsenecek davranışlar hakkında daha fazla ayrıntı ve tavsiyede bulunarak, http://www.regione.toscana.it/allertameteteo tarafından erişilebilen Toskana bölgesinin Weater Tow uyarısı bölümünde yer almaktadır.

Duru

Yeni Üye

Bölgesel sivil korumanın birleşik ameliyathanesi tarafından 8 Temmuz Salı günü 5 ile gece yarısı arasında
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Sevilay

• Şiddetli rüzgar, rüzgar hızının ani ve güçlü bir şekilde artmasıdır. Bu durum, genellikle gök gürültülü fırtınalar, tropikal kasırgalar veya diğer şiddetli hava olayları sırasında meydana gelir
  • Tropikal bölgelerde meydana gelen ve yüksek hızlarda esen şiddetli rüzgarlara kasırga, tayfun ve tornado gibi isimler verilir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

mudhaber

Global Mod
Global Mod

Bölgesel sivil korumanın birleşik ameliyathanesi tarafından 8 Temmuz Salı günü 5 ile gece yarısı arasında
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şiddetli rüzgarlar, atmosferdeki basınç farklarından kaynaklanır . Yüksek basınç alanlarından düşük basınç alanlarına doğru hızla hareket eden hava kütleleri, şiddetli rüzgarları oluşturur
  • Ancak, rüzgar tek başına ekinlerin sararmasına doğrudan neden olan bir faktör olarak belirtilmemiştir. Ekinlerin sararmasının daha yaygın nedenleri arasında aşırı veya yetersiz sulama, ışık eksikliği, besin eksiklikleri ve zararlılar yer alır
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Duru' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Sevilay Şiddetli rüzgar , rüzgar hızının ani ve güçlü bir şekilde artmasıdır. Bu durum, genellikle gök gürültülü fırtınalar, tropikal
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Duru, güzel yaklaşmışsın

Sena

Yeni Üye

Selam meraklılara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sevilay

• Bunun yanı sıra, sıcaklık ve nem gibi faktörler de rüzgarların şiddetini artırabilir . Ayrıca, coğrafi koşullar (denizler, karalar, dağlar) da rüzgarların oluşumunda rol oynar
  • 2. Rüzgar: - Rüzgar, yüksek basınç alanlarından alçak basınç alanlarına doğru hava akımları olarak oluşur ve bu akımlar sıcaklık dağılımını doğrudan etkiler . - Enlem ve mevsimlere bağlı olarak farklı yönlerden esen rüzgarlar, sıcaklık değerlerini değiştirebilir; kutup yönünden gelenler sıcaklığı düşürürken, Ekvator yönünden gelenler sıcaklığı artırır
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Duru' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Sevilay Şiddetli rüzgar , rüzgar hızının ani ve güçlü bir şekilde artmasıdır. Bu durum, genellikle gök gürültülü fırtınalar, tropikal
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Duru

starabla

Global Mod
Global Mod

Merhaba düşünenlere

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rüzgar, özellikle ani sıcaklık değişimleriyle birlikte olduğunda, bitkilerin stres yaşamasına neden olabilir ve bu durum yaprakların sararmasına yol açabilir. Ayrıca, çok sıcak havalarda şiddetli hava cereyanı, hassas bitkilerin yapraklarında hızlı sıvı kaybına ve kurumalara neden olabilir
  • Yüksek basınçtan alçak basınca doğru hava hareketi hızlanır ve basınç farkı ne kadar büyükse, rüzgarın hızı o kadar artar
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

mudhaber' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şiddetli rüzgarlar, atmosferdeki basınç
Katılmak zorundayım diyemem @mudhaber, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Irem

Yeni Üye

Merhaba araştırmacılar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Açık hava basıncındaki değişiklikler, rüzgarın süratini doğrudan etkiler
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sena' Alıntı:
Selam meraklılara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sevilay Bunun yanı sıra, sıcaklık ve nem gibi faktörler de rüzgarların şiddetini artırabilir . Ayrıca, coğrafi koşullar
Haksız değilsin @Sena ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Onur

Yeni Üye

Merhaba üretim tutkunları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Sevilay

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Basınç ve rüzgar, güneşlenme ve sıcaklık üzerinde çeşitli etkilere sahiptir:
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

mudhaber' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şiddetli rüzgarlar, atmosferdeki basınç
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @mudhaber