Windows Update Nasıl Devre Dışı Bırakılır ?

Onur

Yeni Üye
Windows Update Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows işletim sistemlerinde güncellemeler, sistem güvenliği, performansı ve kararlılığı için oldukça önemlidir. Ancak bazı durumlarda, kullanıcılar güncellemelerin otomatik olarak yüklenmesini istemeyebilirler. Bu durumda, Windows Update'i devre dışı bırakmak gerekebilir. İşte Windows Update'i devre dışı bırakmanın adımları:

1. Başlat Menüsü'nü Açın:

İlk adım olarak, Windows işletim sistemindeki Başlat Menüsü'nü açın. Bu genellikle ekranın sol alt köşesinde bulunur. Başlat Menüsü'nü açmak için Windows simgesine tıklayın veya Windows tuşuna basın.

2. 'Ayarlar' Uygulamasını Açın:

Başlat Menüsü'nü açtıktan sonra, "Ayarlar" uygulamasını bulup açın. Ayarlar genellikle diğer uygulamalar arasında en üstte yer alır. Ayarlar uygulamasını açmak için tıklamanız yeterlidir.

3. 'Güncelleme ve Güvenlik' Bölümüne Gidin:

Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra, listede "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğini bulun ve ona tıklayın. Bu seçenek, güncellemeler ve bilgisayarın genel güvenliğiyle ilgili ayarların bulunduğu bölümdür.

4. 'Windows Update' Ayarlarını Açın:

"Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne girdikten sonra, soldaki menüden "Windows Update" seçeneğini bulun ve ona tıklayın. Bu seçenek, Windows işletim sisteminin güncellemelerle ilgili ayarlarının yapıldığı bölümdür.

5. 'Windows Update Ayarları'nı Düzenleyin:

Windows Update bölümüne girdikten sonra, "Windows Update Ayarları"nı düzenlemek için "Gelişmiş seçeneklere" tıklayın. Bu seçenek, daha detaylı güncelleme ayarlarını görmenizi sağlar.

6. Güncelleme Ayarlarını Değiştirin:

"Gelişmiş seçenekler" altında, "Otomatik olarak güncelleştirmeleri almayı açık tut" seçeneğini kapalı konuma getirin. Bu, Windows'un otomatik güncelleştirmeleri almasını engeller. Dilerseniz buradan, güncellemelerin yalnızca belirli bir saat diliminde yapılmasını sağlayabilir veya güncellemelerin yalnızca belirli bir ağ bağlantısında indirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Windows Update'i devre dışı bırakabilir ve güncelleme işlemlerini istediğiniz zaman kendiniz yönetebilirsiniz.

Benzer Sorular ve Cevapları

Soru 1: Windows Update nasıl tamamen kapatılır?

Windows Update'i tamamen kapatmak için, "Hizmetler" uygulamasını açarak "Windows Update" hizmetini durdurabilir ve başlangıç türünü "devre dışı" olarak ayarlayabilirsiniz. Ancak bu, güvenlik açısından tavsiye edilmez, çünkü güncellemeler genellikle sistem güvenliği için önemlidir.

Soru 2: Windows 10'da güncellemeleri nasıl askıya alabilirim?

Windows 10'da güncellemeleri askıya almak için, Ayarlar uygulamasında "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin, ardından "Güncelleme Seçenekleri"ne tıklayarak "Güncellemeleri erteleyin" seçeneğini seçebilirsiniz. Bu, güncellemelerin yüklenmesini belirli bir süre erteleyecektir.

Soru 3: Windows 11'de güncellemeleri nasıl durdurabilirim?

Windows 11'de, Ayarlar uygulamasında "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin, ardından "Windows Update" seçeneğine tıklayın. Buradan, "Güncellemeleri duraklat" seçeneğini kullanarak güncellemeleri belirli bir süre duraklatabilirsiniz.