Trump yönetimi, öğrencilerin ruh sağlığı için 1 milyar ABD dolarının hibelerini iptal ediyor

Seksenler

Yeni Üye
Trump hükümeti çocuklar için psikolojik sağlık hizmetleri için 1 milyar ABD doları kiraladı ve okullarda silah içermeyi amaçlayan yasaların artık “federal hükümetin yararına” olmadığını açıklıyor.

Yasama Meclisi, Teksas, Uvalde'deki bir ilkokuldaki eski bir öğrenci ateş açtıktan, 19 çocuğu ve iki öğretmeni öldürmesinin ve 17 tane daha yaralanmasının ardından 2022'de parayı onayladı. Daha güvenli belediyelerle ilgili çapraz taraf yasası olarak bilinen önlem, büyük ölçüde öğrenciler için zihinsel sağlığın desteğini geliştirmeye odaklanarak Kongre Cumhuriyetçileri ile Demokratlar arasında onlarca yıllık çıkmazda çıktı.

Ancak, bazı akıl sağlığı programları başlarken, eğitim departmanı bu haftanın finansmanını iptal etti ve hibelerin alıcılarına federal hukukun potansiyel ihlalleri nedeniyle tekrar para üzerinde hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Departman sivil haklar yasasını belirtmedi ve ihlallerin kanıtlarına göre Haberler'dan sonra sübvansiyon alıcısını teslim etti.

Eğitim departmanı sözcüsü, psikologların, danışmanların ve diğer psikiyatri çalışanlarının çeşitliliğini artırmak için özel bir odak noktası nedeniyle hibelerin ayarlandığını doğruladı.

“Sübvansiyon alıcıları, sübvansiyon alıcıları, kotaları zihinsel sağlıkla hiçbir ilgisi ve hibelere yardım etmesi gereken öğrenciler gibi ırksal temelli eylemleri uygulamak için finansmanı kullandılar.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Vergi mükellefi dolarlarının öğrencilerin zihinsel sağlığını geliştirmeye odaklanan kanıta dayalı uygulamaları desteklemesini sağlamak için Amerikan ailelerine borçluyuz.”

Bayan Biedermann, departmanın veri koruma yasalarına atıfta bulunarak ayrımcı yasalar olarak gördüğü başvuruları vermeyi reddetti. Bunun yerine, uzun uygulamalardan alınan belirli hükümlere örnekler sundu.

Toplam 24'ten sekiz beyaz olmayan danışmanın belirlenmesi için bir “çeşitlilik hedefi” bir başvuruda bir kararlılık belirledi. Danışmanların desteği de dahil olmak üzere akıl sağlığı uzmanları için eğitim, “sistemik adaletsizlikler, ırkçılık karşıtı ve farklı toplulukların etik desteği için beyaz üstünlüğün yayılması, ek bir uygulamada bir çizgi içeriyordu.

Bir diğeri, öğrencilerden “ırksal stres ve travma” ile başa çıkmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bir başvuru sahibinin eğitimi, “ırkçılığın etkileri ve eğitim uygulamasındaki beyaz ayrıcalığın” anlaşılmasını içeriyordu.

Hibelerin iptalleri daha önce Associated Press tarafından bildirilmiştir.

Mevzuatın müzakere edilmesine yardımcı olan Connecticut Demokratı Senatör Christopher S. Murphy, her cumhurbaşkanının Kongre tarafından onaylanan fonları işe almasının yasadışı olduğunu ve Cumhuriyetçi destekçilerden yasaya karşı çıkmasını istediğini söyledi. Üç cumhuriyetçi senatör, Teksas'tan John Cornyn, Maine'den Susan Collins ve üç yıl önce yasayı desteklemek için bir sütun yazan Kuzey Carolina'dan Thom Tillis, yorum aramak için çağrıları döndürmedi.

Murphy bir röportajda, “Kabaım çünkü uzun bir süre odada oturuyordum ve gerçekten zor bir konuda gerçekten hassas bir uzlaşma müzakere ediyordum.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Kongre'de olmak ve eğer cumhurbaşkanı sadece onları görmezden gelebilirse yasalar yazıyor?

Kritik ırksal teoriye ve çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme programlarına yönelik saldırıyı yöneten muhafazakar aktivist Christopher Rufo, bu hafta bazı hibe uygulamalarının sosyal medyasında ekran görüntüleri yayınladı.

“Akıl sağlığı kisvesi altındaki aktivistler için slush fonu yok,” diye yazdı Rufo.

Ancak, program için tekliflerin kurulması için kurulmuş olan eski bir eğitim sekreter yardımcısı yardımcısı Mary Wall, akıl sağlığı hizmetlerini çocukların radikalleşmesiyle eşitlemek için “brüt bir aşırma” olduğunu söyledi.

Başvuru süreci, kendilerine hizmet ettikleri toplulukları yansıtan programları destekledi. Çoğunlukla azınlık toplulukları için akıl sağlığı meslekleri uzmanlarının eğitimi için programlara, benzer bir geçmişe sahip uzmanlar için eğitimin nasıl yönlendirileceğini gösterebileceklerse ek hususlar verilmiştir. Bayan Wall, bunun kanıtlanmış sonuçları olan bir “sağduyu uygulama” olduğunu söyledi.

“Okulda çekim yapan her bireyle ilgili ilk sorulardan biri, öğrencinin akıl sağlığı için destek ve hizmetlere erişip erişmediğidir.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu desteğin tahliyesinin okul topluluklarına ve öğrencilere zarar verme riskini getirdiğini söyleyecek bir yol yok.”