Toskana bölgesi palyatif bakımı geliştirir

Sevilay

Yeni Üye
Ev sahiplerinde daha fazla yatak bölgede dağıtılmıştır. Aynı zamanda hastanede bakım yapmanın ve evde olanların konsolidasyonunun garantisi. Bunlar, bugüne kadar yapılanlara uygun olarak, bölgesel konseyin son oturumda yeşil ışık alan palyatif tedaviler için geliştirme planında ilan ettiği 2025 için hedeflerdir. Yıl boyunca elde edilecek hedefler arasında, erken palyatif bakımın uygulanması, hastaların yaşam kalitesini desteklemek ve bölge genelinde pediatrik yaş için palyatif bakım sağlanması da. Hedefleri ortalamak için, üçüncü sektör kuruluşlarını içeren yerel yardım ağı genişletilecektir.

Bölgesel sağlık hizmetlerinin yeniden düzenlenmesi için yönergeleri tanımlayan şimdi iyi bilinen Bakanlar Kararnamesi 77, her yılın 30 Ocak ayına kadar, 2028, nüfusun yüzde 90'ına ulaşma hizmetini geliştirmek için bir strateji benimsemesini öngörüyor endişeli.

“Şirketlerle birlikte hedeflere ulaşmak için harika bir iş çıkarıyoruz – Komiser'i sağlık hakkı için açıklıyor Simone Bezzini – ama bu sadece bir sonuç meselesi değil, çünkü gerçekte palyatif bakımı geliştirmek, daha büyük bir sayıya yardım sunmak anlamına geliyor. karmaşık kronik patolojileri olan kişilerin. Önceliğimiz, ayrıca inşa ettiğimiz yeni bölgesel yardım modelinin ışığında “

2024'te elde edilen sonuçlar

ASL'nin izlenmesi, artan sayıları ve kararname tarafından belirlenen hedeflerin ilerici başarısına giden bir yolun onaylanması. Palyatif bakım birimlerine gelince, 2023'te 26'dan 2024'te 30'a çıktı ve yüzde 15 artışla. 2023'te yetişkin hastalar için 185 yatak vardı ve 2024'te 206'ya 21 birim artışla gittiler.

2024'te palyatif bakımdan yardım sayısı da büyüdü ve 2023'teki 7897 hastasından 2024'te 8400'e (+%6.4) geçti. Bunun yerine 4167 hastalılar, bakım, konut ve yarı -konutta genel olarak desteklenen hastalardı: bir önceki yıla göre 371 daha fazla (+%9.8).