Kadınlar Toskana ve 8 Mart: basmakalıp ve homologasyonlara karşı insan yüzü

Sevilay

Yeni Üye
Yüzümüzün anlamını düşünün. Ve özgünlüklerinin güzelliği hakkında. Bugün bir bütün olarak medya-teknolojik sistem tarafından saldırı altında olan benzersiz ve tekrarlanamayan yüzler.
Fotoğraf rötuşları, sosyal ağlarda her türlü filtreler, zamanın geçtiğini gösteren kanıtları yok eden ya da zayıflatan plastik cerrahi operasyonları. Bir yüzden bir yüz geçmişini sildiğinizde ne olur?

Toskana Bölgesi’nin bir projesi olan La Toscana delle Donne, 8 Mart vesilesiyle bizi bu konu hakkında düşünmeye ve giderek daha istilacı ve baskıcı klişelere ve homojenleştirmelere karşı insan yüzünün değerini desteklemeye davet etti.

Bunu, Teatro della Pergola’nın “Saloncino Paolo Poli” bölümünde, Unicoop Florence tarafından desteklenen bir proje olan Lorella Zanardo ve Cesare Cantù’nun “Volto Manifesto – insanlık için mirasın yüzü” – New Eyes for the Media’yı sunarken yaptı.

Tüm izleyicilerin önünde, Başkan Eugenio Giani, Pegaso delle Donne’u Unicoop Firenze’nin denetim kurulu başkanı Daniela Mori’ye teslim ederek etkinliği açtı.
Başkan Giani, “Değerli bir kadın için bir Pegasus” dedi – Bu projeyi büyük bir toplumsal duyarlılıkla destekleyen Unicoop Firenze’ye teşekkür ediyorum. Bu, Toskana ekonomisinde önemli bir rol oynayan, sürdürülebilir bir ekonomiyi, model bir katılım ekonomisini temsil eden büyük karizması olan bir kadın olan Daniela Mori’ye haraç ödemek istememize yol açtı. Cristina Manetti ile Toskana Kadınlar Haftası’nı yarattığımızda ve bu yıl boyunca devam eden bir proje haline geldiğinde, hemen 8 Mart’ın Toskana’da önemli roller oynayan kadınların değerini tanıması ve bir devrimin gücünü temsil etmesi gerektiğini düşündük. anlamlarını eserleriyle ifade eden değerler”.

Daniela Mori, “Benim için bir gurur kaynağı” dedi ve kooperatifimiz için çünkü
Bence bu tanıma kişisel olduğu kadar her birimizin hikayesini de beraberinde getiriyor. Hayatındaki herkes bir hikayeyi somutlaştırır ve geçmişe ama her şeyden önce geleceğe örnek olur. Örnekler önemlidir ve bu nedenle bunun ağırlığını hissediyorum, birçok kişiye ait bir tanıma. Kooperatifin üyeleri olan bir milyon kadın ve erkekle paylaşmak içimden geliyor çünkü benim hikayem onların hikayesi”.

Herkesin hikayesi herkesin yüzünde. Ve Volto Manifesto projesi, herkesi dönüşümde yüz teması, insan ilişkileri ve toplum etiği için eşsiz rolü üzerine kolektif bir diyaloğa davet etmek istiyor. Belki de Floransa’nın bu güncel konu hakkında dünyaya konuşan ve kendisini yeni bir mesajın taşıyıcısı yapan şehir olmasını sağlayarak.
Cristina Manetti, “Bu, Kadınların Toskana’sını kutlayan ilk 8 Mart” dedi. Toskana Bölgesi Kabine Başkanı – Çok mutluyum, insan yüzünün özgünlüğü ve özgünlüğü adına Unicoop Firenze’nin katkılarıyla birlikte kutluyoruz. Oliviero Toscani tarafından Toskana’yı karakterize etmek için seçilen yüzle, insan yüzü aynı zamanda Toskana’nın Toskana’sıyla ilk kadın Toskana etkinliğinin de odak noktasıydı. Bunu kutlamak için burada birlikte olmak çok güzel”.

Oliviero Toscani’nin “çirkin diye bir şey yoktur. Dünyada iki insan aynı değildir. Hepimiz eşsiziz ve bunun için hepimiz birer sanat eseriyiz. Estetiğin ötesine geçen bir güzelliğin soyutluğu vardır. Bu son derece insani ama kadın kadar aşırı insani bir şey yok”.

Unicoop Florence’ın dış ilişkiler müdürü Claudio Vanni’nin hatırlattığı üzere okullarda da tur atan projenin doğuşunu ve felsefesini anlatan Lorella Zanardo ve Cesare Cantù’nun çizimlerinin ardından Floransalı aktris Daniela Morozzi bir dizi ile yorum yaptı. Mariangela Gualtieri’nin “Benimle tatlı ol. Nazik olun”, tüm kadınlar ve kusurlarının mükemmel güzelliği için bir dilek.