Hayatın son anlarının arabulucusu Nancy Neveloff Dubler 82 yaşında öldü

Seksenler

Yeni Üye
Dik başlı doktorlar, korkak aile üyeleri ve son günlerinde hastalar arasındaki karmaşık dinamikleri yönlendirmek için başucu arabuluculuğuna öncülük eden tıp ahlakı uzmanı Nancy Neveloff Dubler, 14 Nisan'da Manhattan'ın Yukarı Batı Yakası'ndaki evinde öldü. 82 yaşındaydı.

Ailesi, nedeninin kalp ve akciğer hastalığı olduğunu söyledi.

Öğrenci hükümetinin dağıtılmasını savunarak öğrenci olarak başkanlığını kazanan, Harvard eğitimli bir avukat olan Bayan Dubler, kendi deyimiyle “oyun alanını eşitlemek” ve “oyun alanını güçlendirmek” isteyen sağlık hizmetlerinde devrimci bir figürdü. tıbbi olmayan sesler.” tıbbi durumlar, özellikle de en ciddi hastalar için sonraki adımlara karar verme söz konusu olduğunda.

1978 yılında Bayan Dubler, Bronx'taki Montefiore Tıp Merkezinde Biyoetik Danışma Hizmetini kurdu. Ülkedeki bu türden ilk ekipler, tıpkı nöbetçi doktorlar gibi kendilerini acil etik sorunlar konusunda uyaran çağrı cihazları taşıyan avukatları, biyoetik uzmanlarını ve hatta filozofları içeriyordu.

Biyoetik danışmanları teknoloji, farmasötik ürünler ve cerrahi tekniklerdeki çığır açan ilerlemeler nedeniyle tıbbi bir alt uzmanlık alanı olarak ortaya çıktı.

Bayan Dubler kitabında şöyle yazdı: “Teknolojimiz artık kalp kateterizasyonu veya üçlü bypass ameliyatı gibi prosedürler yoluyla onlarca yıllık sağlıklı ve üretken bir yaşam sunmamıza olanak sağlıyor.” “Ama aynı zamanda büyük beyin kanaması olan bir cesedi alıp bir makineye bağlamamıza ve onu iyileşme umudu olmadan, organları çalışan bir yatakta sözde 'canlı' tutmamıza da olanak tanıyor.”

Bu tür ilerlemeler, nesiller boyunca hastaları her türlü yöntemle hayatta tutmak için eğitim almış doktorlar arasında gerilim yaratabilir; çoğu zaman iş göremez durumda olan sevdikleri için kavga edebilen aile üyeleri; ve davalardan korkan hastane yöneticileri.

Bayan Dubler ve ekibinin karşılaştığı sorular karmaşık ve yürek parçalayıcıydı.

Yaşama ihtimali düşük olan prematüre bebek entübe edilmeli mi? Dini inançları kan naklini yasaklayan, bilinci yerinde olmayan bir hastaya, aile üyelerinden biri istediği için kan nakli yapılmalı mıdır? Bir gencin ölümcül kanserin acı verici tedavisinden vazgeçmesine izin verilmeli mi?

Montefiore'da Bayan Dubler'in yerini alan Tia Powell bir röportajda “Nancy, biyoetiğe empati ve kapsayıcılık odaklı insani bir yüz kazandırdı ve buna sahip olmayanlara gerçekten ses verdi” dedi.

Bayan Dubler'in bu tartışmalara katılırken ilk taktiği ailelerle masaya oturmak oldu.

2018'de Columbia Üniversitesi'nde yaptığı bir sunumda “Kim bilir ne kadar süredir hastanedeler” dedi ve “hiç kimse onlarla konuşmak için oturmadı” – özellikle de doktorlar. “Girip çıkıyorlar ve beyaz önlükleriyle hepsi hemen hemen aynı görünüyor.”

Bayan Dubler, akrabalarının kendilerinin, yani hastaların ölümcül hasta olduklarını bilmesini istemeyen aile üyeleriyle sık sık karşılaşıyordu.

Garrison, N.Y.'deki bir biyoetik araştırma enstitüsü olan Hastings Center için yazdığı bir makalede Bayan Dubler, kritik derecede hasta olan ancak solunum cihazından çıkarıldıktan sonra kendi kendine nefes alan yaşlı bir adamla ilgili bir vakayı hatırlattı.

Adamın ölmek üzere olduğu belliydi ancak oğulları, yaşamı uzatacak başka önlemler konusunda hastane personeliyle yapılan görüşmelere onu dahil etmek istemedi.

Bayan Dubler, “Oğullarla görüştüm ve ekibin hastayla gelecekte ne tür bir bakım isteyeceği konusunda konuşmaya kararlı olduğunu anlattım” diye yazdı. “Oğullar patladı ve bunun kabul edilemez olduğunu söylediler.”

Tarafsız ama kararlı Bayan Dubler sohbeti sürdürdü.

“Hasta ve onun ne kadar harika bir insan ve baba olduğu hakkında uzun uzun tartıştıktan sonra” diye yazdı, “Onunla üç soruyla bir sohbet başlatsaydım nasıl olurdu diye sordum: 'Onunla bu konuda konuşmak ister miydin? senin gelecekteki bakımın mı?' Ben? Oğullarınızla gelecekteki bakım hakkında konuşmamı ister misiniz? Peki bu tartışmayı oğullarınız olmadan yapmak ister misiniz?'”

Oğullar böyle bir konuşmanın babalarına ölmek üzere olduğu uyarısını vereceğinden korkuyorlardı. İhtiyacı olan şeyin umut olduğunu düşünüyorlardı.

Bayan Dubler, “Aile üyeleri hastayı kötü haberlerden korumaya çalıştığında, hastanın genellikle en kötüsünü bildiğini ve sessizliğin çoğu zaman terk edilmişlik duygusuna yol açtığını öne süren çalışmaları anlattım” diye yazdı.

Bu oğullarını ikna etti. Adamın yatağına yaklaştı.

Bayan Dubler, “Hasta açıkça çok zayıf ve yorgundu” diye yazdı. “Hastaya yakın zamanda ekstübe edildiği için doktorların gerekli olduğunu düşünmeleri halinde yeniden entübasyonu kabul edip etmeyeceğini sordum. “Düşüneceğim” dedi. Oğulları da düşüneceklerini söyledi.

Süreç işe yaradı.

“Babama söyleyip söylememe konusundaki büyük çatışma sona erdi” diye yazdı. “Bu davadaki arabuluculuk, babalarıyla başa çıkmanın, kabul etmeseler bile tahammül edebilecekleri bir yol bulmak için oğullarla birlikte çalıştı.”

Nancy Ann Neveloff, 28 Kasım 1941'de Long Island'ın güney kıyısındaki Bayport, NY'de doğdu. Ebeveynleri Aaron ve Bess (Molinoff) Neveloff'un evlerinin altında bir eczanesi vardı.

Barnard Koleji'nde bir öğrenci olarak, Sanskritçe ağırlıklı olarak din eğitimi aldı. Orada kampüs başkanlığı için bireysel aday olarak yarıştı.

Sınıf arkadaşı Nancy Piore bir röportajda “Heyelanla kazandı ve aslında öğrenci hükümetini feshetti” dedi. (Sonunda yeniden tanıtıldı.)

Bayan Piore, bir keresinde Bayan Dubler'ı akademik elbisesiyle James Bond romanı okurken gördüğünü hatırladı. “O bir karakterdi” dedi ve “gerçek bir güçtü.”

1964'te mezun olduktan sonra Harvard'da hukuk okudu ve burada yeni yüksek lisans öğrencisi olan Walter Dubler ile tanıştı. Yılbaşı partisinde İngilizce diploması. Mezun olduğu yıl olan 1967'de evlendiler ve New York'a taşındılar; burada mahkumlar, suçlu çocuklar ve alkolikler için avukat olarak çalıştı.

Bay Dubler bir röportajında ”Nancy ve ben işten sonra bir şeyler yapacak olsaydık onunla erkekler sığınma evinde buluşurduk” dedi. “Fakat orada buluştuktan sonra ona çok hassas olduğumu ve onunla başka bir yerde buluşacağımı söyledim. Ama o böyle şeyleri çok severdi.”

Yasal ve etik konularda çalışmak üzere 1975 yılında Montefiore'a katıldı ve üç yıl sonra Biyoetik Danışma Hizmetini kurdu.

Bayan Dubler, hastane işi dışında mahkumların tıbbi bakıma eşit erişimini savundu. Ayrıca kök hücre araştırmaları ve yetersizlik durumunda solunum cihazlarının tahsisi için etik prosedürler geliştiren komitelerde görev yaptı.

Kocasının yanı sıra Ariela Dubler adında bir kızı hayatta kaldı; bir oğul, Josh Dubler; ve beş torun.

Bayan Dubler'in meslektaşları onun en büyük mirasının Montefiore'da doktorları, hemşireleri ve hastane personelini biyoetik konusunda eğitmek için bir sertifika programı oluşturmak olduğunu söyledi.

Programın mezunlarından biri olan doktor, son aylarında sağlık ekibini ve ailesini bir araya toplayarak eve gideceğini ve geri dönmeyeceğini açıklayan Bayan Dubler'in başucundaydı.

New York Güney Bölgesi'nde federal yargıç olan Bayan Dubler'in damadı Jesse Furman, doktor hakkında “Belli ki ona karşı biraz hayranlık duyuyordu” dedi. “Zayıflamış haliyle bile kendi tedavisi ve ölümü üzerinde kontrolü nasıl koruyabildiğini gördü.”

Doktor onun yanında olmanın bir onur olduğunu söyledi.